Bilgelik Güneşi Derneği’nin 29. ve İnsanlık Güneşi Vakfı’nın 20. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Atamızı ziyaret ettik.

Atatürk Özel Defterine Yazılan Metin:



Daimi Yol Göstericimiz,
Aksiyoner Bilgemiz,
Tüm umutsuzlukları yok ederek ülkemize ve insanlığa güneş olan zamanlar üstü liderimiz,

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,

Kurucumuz Sn. Mualla Sevim Güven’in önderliğinde; içindeki bilgelik güneşini ortaya çıkarmak isteyen bireylere rehberlik etmek ve insanlığın bilgelik etrafında  birleşmesine hizmet etmek üzere 1990 yılında Bilgelik Güneşi Derneği’ni kurduk. Ardından sizin hedeflendirdiğinizuzlaşma ve barış kültürünü, başta sevgili ülkemizde olmak üzere, anlaşılır kılmak ve inşa etmek için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ve hedeflerimizi 1999 yılında İnsanlık Güneşi Vakfı çatısı altında bütünledik.

Kuruluş yıldönümümüzü kutladığımız bugün size ve ilkelerinize bağlılığımızı arz etmek için yüksek huzurunuzda olmaktan onur duyuyoruz.

Manevi mirasınız kalbimizde ve aklımızdadır. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma vizyonunuzu anlamak ve bu yönde bizlere bıraktığınız görevleri ve sorumlulukları üstlenmek üzere “fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller” olmaya, ülkemize, insanlığa ve insanlık bilincinin yükselmesine hizmet etme ülküsüyle çalışıyoruz.

Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etme bilinciyle aydınlık yarınlara “dinlenmemek üzere yürümeye” söz veriyoruz. “Yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olması” için muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu unutmadan, bu yolda hiç durmadan ve yorulmadan çalışmaya bugün burada huzurunuzda bir kez daha söz veriyoruz.

Sizin kudretli mirasınız olan Türkiye Cumhuriyeti, “ilelebet payidar kalacaktır.”

Şükranlarımızla,
Bilgelik Güneşi Derneği – İnsanlık Güneşi Vakfı
11 Nisan 2019