13 Nisan 2023 tarihinde Bilgelik Güneşi Derneği’nin 33. ve İnsanlık Güneşi Vakfı’nın 24. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Atamızı ziyaret ettik.

Atatürk Özel Defterine yazdığımız metin:


Daimi Yol Göstericimiz,
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,

Bilgelik Güneşi Derneği’nin (1990) 33. ve İnsanlık Güneşi Vakfı’nın (1999) 24. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugün, size ve ilkelerinize bağlılığımızı arz etmek üzere yüksek huzurunuzda olmaktan onur duyuyoruz.

Kurucumuz Sn. Mualla Sevim Güven’in önderliğinde, ‘İnsanlık Üniversitesi’ gibi üst düzey bir kurumunun oluşturulması vizyonuyla, içindeki bilgelik güneşini uyandırarak, yurt ve dünya barışına katkı sağlamak üzere toplumun geleceğinden ve gelişiminden kendini sorumlu tutan “Yüksek İdeal Sahibi” bireyler ve toplumsal öncüler yetiştirmek; dünyaya yeni değerler kazandıracak ‘Yeni Bir İnsanlık Anlayışı’ oluşturmak hedefiyle çalışıyoruz.

Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde, birlik ve bütünlük bilinciyle sözlerinizden, eylemlerinizden, varlığınızdan aldığımız ilhamla bu çalışmaları devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ‘Manevi Mirasınızı İdrak Etmek’ maksadıyla ‘100. Yıl Etkinlikler Programına’ başladık. Manevi mirasınız aklımızda ve kalbimizdedir. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma vizyonunuzu anlamak ve bizlere bıraktığınız görev ve sorumlulukları üstlenmek üzere “fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller” olmaya, ülkemize, insanlığa ve insanlık bilincinin yükselmesine hizmet etme ülküsüyle çalışıyoruz.

Ufkun ötesini görmeye, yüksek fazileti, yüksek kültürü, sanatı ve bilimi kendimize rehber edinmeye, hiç durmadan, “dinlenmemek üzere yürümeye” ve çalışmaya bugün burada, huzurunuzda bir kez daha söz veriyoruz.

Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, “ilelebet payidar kalacaktır.”

Şükranlarımızla,
Bilgelik Güneşi Derneği – İnsanlık Güneşi Vakfı
13 Nisan 2023


Atatürk Özel Defterine Yazılan Metin: